De bedste varmepumper til hjemmet

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

De bedste varmepumper til hjemmet

Er man ligesom jeg var på udkig efter en ny varmepumpe, så finder man hurtigt ud af, at der er en del at tage stilling til. Hvilken type, hvor meget skal den kunne opvarme, skal den opvarme vand også osv. Derfor giver jeg her en hurtig guide til hvordan man finder den bedste varmepumpe til sit forbrug.

Hus varme

Er man ude efter hus varme og en varmepumpe der kan opvarme et helt hus, er de bedste muligheder:

  • Jordvarmepumpe
  • Luft til vand pumpe

Luft til vand pumper kan også opvarme vandet og mange af dem kan i de varme måneder også bruges til at køle huset ned. Det er derfor en totalløsning, der sørger for opvarmning af hele hjemmet og af vandet.

En jordvarmpumpe kræver noget mere installation, da en række lange slanger skal graves ned i haven. Det kræver derfor, at du har en stor have til din bolig, og en jordvarmepumpe dur derfor ikke til lejligheder. Den er af samme årsag også noget dyrere end de andre varmepumper.

Opvarmning af mindre arealer

Søger man derimod en varmepumpe der skal opvarme mindre områder som for eksempel et sommerhus, så er det en god idé med en luft til luft varmepumpe. Disse kræver ikke meget installation og er billige, men de kan desværre ikke opvarme dit vand. Denne er i stedet et godt alternativ til elradiatorer der bruger meget strøm.

Når du får tilbud og kigger på priser på din nye varmepumpe er det en gdo idé at holde øje med hvor meget elforbruget er på den.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Social profiles